Juiste positie in deze rally is (nog) niet bekend, maar 'ergens in de middenmoot'. Deze rally heeft het team doen besluiten niet in 2018 van start te gaan in Dakar, maar extra ervaring op te doen.

Reisverslag

2e Dag
Start was goed! Hard van start al aantal deelnemers ingehaald totdat we gigantisch verdwaalden. Na half uur auto op track back gezet korst mogelijke route langs en door ravijnen opnieuw gestart. Daarna rustiger aan gedaan. Mooie bergen, snelle pisten, veel groen super uitdagend. Tot driekwart van de rally ging het goed. Het laatste kwart dachten we dat we weer verdwaald waren en zijn naar de weg gereden door dorpjes en een weg in aanbouw. Toen we op de weg in aanbouw reden, begonnen de Marokkanen te zwaaien dat dat niet kon! Uiteindelijk gingen we van een grindpad naar een pad met stenen van een meter hoog. Om 23.00 uur waren we eindelijk binnen.. Auto opgelapt, dieselleiding gerepareerd (waar we gedurende rally veel hoofdpijn van hadden), rechtgemaakt wat recht moest worden en van alles weer aangedraaid. 01.00 uur uitgecheckt.

Dag 3

Toch nog 8 plaatsen gestegen! Ook bijna over een kameel heen gereden die op het pad lag te slapen.

Dag 4

Eerste stage van 260 km gaat niet door en wordt een verbinding van 450 km.

Pff.. dan een special 250 km met de eerste duinen!
Mooie rally; eerste stuk snel over gravelpaden, tegen een kleine buggy die niet aan de kant wilde bezwaar gemaakt, omdat ik een band en velg kapot reed in de stofwolken achter hem. Net voor de duinen de band vervangen en daarna de duinen in! Waanzinnige dingen! Groot, hoog, stijl, zacht, etc. Een keer vast gereden, veel auto's vast zien staan en een vrachtwagen op zijn kant. Nog een ander team eruit getrokken. Na deze stage hadden we 20 auto's ingehaald. Daarna ging het fout; een zandstorm. We konden de weg onmogelijk vinden tot drie keer terug gereden, het wilde niet lukken.. Uiteindelijk heb ik een Marokkaan met een Toyota gevonden en die heeft ons terug gebracht, Niet binnen de tijd gefinisht. Heel jammer, want het ging zo lekker! Wat een avontuur. Vanavond slapen we in een tentenkamp.

Dag 5

Rustiger aan gedaan. Branco meer tijd gegeven om beter te navigeren. Ging stukken beter. Helaas werd de stage gecanceld i.v.m. te veel water in de rivier waardoor we de duinen niet in konden. Verwacht dat we wel weer een paar plaatsen gestegen zijn na het debacle van gisteren.

Dag 6

Mooie snelle rally gehad. Branco ging veel beter met navigeren, waardoor ik ook in het ritme kwam. Veel snelle stukken, 30 km door de duinen, snikheet maar o zo gaaf!

We zijn klaar, dag 6 is de laatste dag. Mooi avontuur, maar Dakar 2018 kan nog niet. Eerst wat meer uren in Marrocco en Dubai maken..
Wie gaat er mee?