Van 12 tot 20 april 2019 deed het Valk Events Dakar Team met startnummer 353 mee aan de elfde editie van de Morocco Desert Challenge.

Ze waren via livetracking te volgen in hun toch door de Marokkaanse Shara en duingebieden, waar ze op 20 april finishten in Saïdia aan de Middellandse Zee.

Het team lag goed in de wedstrijd met een mooie 12e plaats. Het rijden door de duinen ging ze in tegenstelling tot vele anderen perfect en zonder problemen af. Het team heeft onderweg dan ook op verschillende punten geholpen buggy’s rechtop te zetten, mensen losgetrokken en verder op weg gebracht. Lang ging het goed, maar helaas na een flinke stuiter was ongemerkt het motorblok wat verschoven en de koelslang losgeraakt. Ongemerkt omdat de meters nog ‘ok’ aangaven, maar de motortemperatuur werd veel te hoog. Hierdoor is het team tijdens de 7e etappe vastgelopen.

Het team heeft de 8e etappe toch kunnen voltooien! Ze konden gebruikmaken van een buggy en op deze manier hebben ze de rally uitgereden.

Inmiddels is er een nieuwe motor in de auto gezet en wordt er met vele nieuwe lessen en ervaringen op zak vooruitgekeken naar volgende races. De Morocco Desert Challenge was een goede test en uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van het team.