Dakar 2022

Van 1 tot en met 14 januari werd de 44ste Dakar verreden in Saudi Arabië. Een proloog en 12 loodzware etappes zorgden voor een parcours van ruim 4500 special-kilometers, aangevuld met nog eens een slordigde 4000 kilometer verbinding.

Het ValkRallyteam heeft Dakar 2022 helaas niet kunnen uitrijden. Door een weliswaar spectaculaire maar tevens vervelende crash, was de SSV van het team te zwaar beschadigd om verder te kunnen rijden in deze rally. Beide heren hebben gelukkig, op wat pijnlijke spieren na, geen nadelige gevolgen overgehouden aan de koprol die ze van een flinke duin af hebben gemaakt.


Uiteraard is het erg jammer dat hiermee het Dakaravontuur van het ValkRallyteam al na 7 etappes geëindigd is, temeer omdat ze nagenoeg elke etappe zeer sterke prestaties neerzetten en met een 20ste plek in het algemeen SSV-klassement bezig waren aan een erg sterke Dakar Rally!
Het zand blijft echter kriebelen en aan de keukentafel worden de eerste gedachten over de Dakar 2023 al weer de vrije loop gelaten….