Met grote trots en een flinke dosis adrenaline reed het ValkRalllyteam op 3 januari 2021 over het Dakar Startpodium in Djedda, Saudi Arabië. De rally moest nog beginnen, maar het gevoel om aan de start te staan van 's werelds grootste offroad rally is onbeschrijfelijk!

5 Dagen lang wordt er geknokt en gestreden met vele andere voertuigen. Onbegaanbare gebieden vol met rotsen, woestijn, steppes en gevaarlijke duinen worden doorkruisd. Het gaat goed. Het gaat snel. Het gaat door.

Maar bij Etappe 6 slaat de pech toe. 3 Grote technische problemen op één dag. Onafhankelijk van elkaar. Na elkaar in tijd en kilometers. Ze zorgen ervoor dat het team veel vertraging oploopt. Reserveonderdelen worden uit de Nederlandse trucks gehaald met wie er een partnership is gesloten. Er wordt in de woestijn tot diep in de nacht doorgesleuteld. Geprobeert om in de ritme van de Dakar te blijven.

Maar het lukt niet, alle effort tezamen heeft niet mogen baten. Het ValkRallyteam haalt stage 6 niet en ligt uit de offciële race.

Gelukkig is de Dakar niet voorbij! Ze mogen doorrijden in de Dakar Experience klasse en hervatten de voorliggende etappes. Zelfde routes, zelfde kilometers, zelfde uitdagingen, maar in een ander klassement.

Er wordt zo alsnog veel waardevolle ervaring opgedaan. Ervaring die ingezet gaat worden bij de volgende poging om de Dakar Rally toch in z'n geheel te volbrengen. Dakar 2022 gloort al weer aan de horizon van de woestijn.